Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΚΘΕΣΗ: «Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. Θέλω να ...»

Η έκθεση παρουσιάζει 116 έργα παιδιών από νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία της Α΄, Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών και Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και από τους Κύκλους Εικαστικών Εμπειριών που πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Τα χαρτιά, τα χρώματα, τα μολύβια και τα πινέλα ήταν απλά το μέσο ώστε τα παιδιά να «γράψουν» και εμείς οι μεγάλοι να «διαβάσουμε». Μας καλούν να δούμε την αλήθεια έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από την τέχνη. Η εικόνα προχωράει πέρα από τα λόγια και τις λέξεις.
Τα παιδιά θέλουν έναν όμορφο κόσμο, θέλουν αρμονία και σεβασμό ανάμεσα σε κάθε ζωντανό πλάσμα, θέλουν το δικαίωμα να ονειρεύονται, μα πάνω απ’ όλα θέλουν την αναγνώριση και την αποδοχή της μοναδικότητάς τους.Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιούνται Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, δυστυχώς ομως γίνεται στην Αθήνα, κάποιοι απο εμας θα πάμε σίγουρα τα παιδιά μας, κάποιοι άλλοι ομως όχι.
Τελικά εχει αρχίσει να φαίνεται πιά (όσο ρομαντικοί και να προσπαθούμε να είμαστε) η διαφορά της πόλης με το χωριό. Πόσες ευκαιρίες και πόσοι ορίζοντες σου ανοίγονται στην πόλη, καλό και το παιχνίδι στην πλατεία του χωριού αλλα οταν επανειλλημένα ειναι μόνο παιχνίδι δεν εχει κανένα ενδιαφέρον.
Ξεχάσαμε να είμαστε σωστοί γονείς,
 ξεχάσαμε να είμαστε Δημιουργικοί άνθρωποι οταν λέγαμε οτι εχουμε εξασφαλισμένο το μέλλον των παιδιών μας εδω στα χωριά των Αγράφων σε ενα  σχολείο που δεν εχουμε φροντίσει να βάλουμε έστω και μια  ταμπέλα για να φαίνεται στους επισκέπτες μας αλλα και σε εμας τους ίδιους ποιό ειναι αυτο το σχολείο στην όμορφη πλατεία του Κρυονερίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα! 
 Κόβουμε το δικαίωμα στα παιδιά μας να ονειρεύονται, τους κόβουμε το δικαίωμα να διεκδικούν την μοναδικοτητα τους...και είμαστε όλοι συνένοχοι...
Πληροφορίες για την Έκθεση
Λήξη 30/6/2011
Χώρος: Μουσείο Παιδικής Σύγχρονης Τέχνης
Περιοχή: Πλάκα
Διεύθυνση: Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής)
Τηλέφωνο: 210 33 12 621
Ευχαριστούμε τον "μικρό αναγνώστη" για τις πληροφορίες της έκθεσης.
Ελένη Πάλμου-Νικολαίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας ειναι πολύτιμα...