Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Έκθεση βιβλίου για μικρούς και μεγάλους στα Τρίκαλα

Μεγάλη απήχηση βρίσκει στο Τρικαλινό (και όχι μόνο) κοινό η 18η Έκθεση βιβλίου που διεξάγεται στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων έναντι της πλατείας Ρ. Φεραίου.
Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, έτσι και την φετινή χρονιά, διοργανώνεται από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Τρικάλων.
Όπως είναι γνωστό η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την περασμένη εβδομάδα κι ενώ αναμενόταν να ρίξει αυλαία τη χθεσινή ημέρα, παρατείνεται έως την Κυριακή εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρατηρείται από την έναρξη.
Πρόκειται για μία διοργάνωση που κάθε χρόνο αναδεικνύει όλο και περισσότερο τη διαχρονική αξία του βιβλίου, ως κέντρο προβληματισμού, γνώσης αλλά και τοπικής δράσης.
Η ετήσια εκδήλωση έχει γίνει θεσμός πλέον για την πόλη των Τρικάλων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα, καθώς αποσπά κάθε χρόνο την προσοχή εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας.
Τρικαλινοί και όχι μόνο, είχαν κι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναζητήσουν εκατοντάδες τόμους βιβλίων, για κάθε ηλικία αλλά και αντικείμενο. Από παιδική λογοτεχνία μέχρι και επιστήμη, και από ιστορικά μέχρι και λευκώματα, τα βιβλία θα καταλάβουν μια θέση ανάμεσα στην πόλη και θα προσκαλέσουν τον κόσμο να επισκεφθούν το χώρο που θα τα φιλοξενεί.
«Από την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε η έκθεση, ο κόσμος που περιηγήθηκε στα περίπτερά μας ήταν αρκετός. Οι περισσότεροι ξεφύλλισαν τα βιβλία, ζήτησαν να ενημερωθούν για τους νέους τίτλους ενώ έσπευσαν να αγοράσουν κάποιο αγαπημένο εγχειρίδιο. Πραγματικά η αυξημένη κίνηση μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού ο κόσμος ζητά να ψυχαγωγηθεί μέσα από το βιβλίο. Η μεγάλη επισκεψιμότητα αποτέλεσε την αφορμή να δώσουμε παράταση στη φετινή διοργάνωση», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών κ. Παναγιώτης Γεροκώστας.
Τέλος το ερχόμενο Σάββατο, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στο χώρο της Έκθεσης αναμένεται να διοργανωθεί εκδήλωση παρουσία της συγγραφέα κα. Μαρούλας Κλιάφα.


Ευχαριστούμε το άρθρο του Κου Τσαγγαρα Θανάση

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας ειναι πολύτιμα...