Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Αυτο το βίντεο δεν δείχνει μονο μεχρι που  μπορεί να φτάσει η αγάπη του γονιού για τα παιδιά του αλλα την δύναμη που μπορεί να κρύβει μέσα του ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Λόγια σοφά, απο σοφούς ανθρώπους!!!

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία...Ισοκράτης

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το ραγισμένο δοχείο...

Ο καθένας έχει τις "ρωγμές" του και τις "αδυναμίες" του,που μπορούν να γίνουν χρήσιμες και να ομορφαίνουν τη ζωή μας.
Ένα παραμύθι γι' αυτούς που μπορούν να αγαπήσουν το συνάνθρωπό τους,γιατί ξέρουν ότι και οι ίδιοι έχουν "αδυναμίες".

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

H δύναμη της θέλησης!!

Σπείρε μια σκέψη και θα θερίσεις μια
ΔΡΑΣΗ,
Σπείρε μια δράση και θα θερίσεις μια
ΣΥΝΗΘΕΙΑ,
Σπείρε μια συνήθεια και θα θερίσεις ενα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,
Σπείρε ενα χαρακτήρα και θα θερίσεις ενα
ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ!!


Ειναι μακρύς ο δρόμος αλλα αξίζει το ταξίδι!!!


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ...

Ο Σ.Γ.& Κηδεμόνων Κρυονερίου λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα το Δ.Σ. εχει την ανάγκη να εκφράσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση του προς αποφυγή παρεξηγήσεως της δράσης του.

1ον Ο  Σ.Γ.& Κηδεμόνων αποτελείται απο νέους και δραστήριους ανθρπώπους με καλό μορφωτικό επίπεδο και σίγουρα ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ...ειναι ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ  σαν το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ που βγαίνει μετά απο την μπόρα και την καταιγίδα  και με ευχαρίστηση το κοιτουν μικροί και μεγάλοι.
2ον Κινείται στα πλαίσια που ορίζει το καταστατικό ανεπηρέαστο απο πολιτικές πεποιθήσεις
3ον Όταν συζητάει ή προτείνει κάποια θέματα ΠΟΤΕ δεν εχουν επιβλητικό χαρακτήρα.Ισως ειναι παρεξηγήσιμο το οτι ειμαστε ενεργοί και σε εγρήγορση!!
4ον Σε καμία περίπτωση δεν καταργούμε την ιεραρχία.Πρώτος απο όλους μας έρχεται Ο Διευθυντής του σχολείου κύριος Παπουτσής Βασίλης, οι δάσκαλοι και έπειτα εμεις.Ο κύριος Παπουτσής που ειναι επι 12 χρόνια Δάσκαλος-παιδαγωγός και διευθυντης του 2θέσιου  ορεινού αυτου σχολείου ειναι ενα σεβαστό πρόσωπο το οποίο αποδεχομαστε όλα τα μέλη του Συλλόγου και εχουμε μεχρι στιγμής άψογη συνεργασία μαζί του.
Τονίζουμε πάλι οτι οι κινήσεις και η δράση του Συλλόγου δεν εχουν ουτε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και φυσικά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση πολιτικό χαρακτήρα. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στο κομμάτι της διδασκαλίας απλά να ειμαστε δίπλα στους δασκάλους και τον διευθυντή και να ενισχύσουμε την προσπάθεια τους.
Σκοπος μας ειναι να λειτουργούμε σαν μια καλή ομάδα προς όφελος των παιδιών μας.
Αυτο που απαιτουμε βεβαια ειναι να γίνεται έργονα μην κινδυνολογουμε και να μην επαναπαυόμαστε. 
Το επόμενο άρθρό αναφέρεται στο καταστατικό του συλλόγου.

Αναφορά στο καταστατικό του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων Λίμνης Πλαστήρα

Παρακάτω ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κρυονερίου Λίμνης Πλαστήρα αναφέρει λίγες μόνο απο τις  αρμοδιότητες που εχει βάση καταστατικού!

1.Η μελέτη και η προβολή των προβλημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού και ο συντονισμός της δράσης των γονιών για την επιλυση τους.
2.Η εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας και η διάδοση της χρήσης αυτών.
3
.Πλήρης εφαρμογή της δωρεάν παιδείας.
4.Η αύξηση των δαπανών για πλήρη κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης
5.Η προάσπιση της υγείας των παιδιών με εφαρμογή σύγχρονου θεσμου σχολικής υγιεινής.
6
.Η συμπαράσταση των μαθητών για την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας τόσο μέσα όσο και έξω απο το σχολείο.
7.Η προώθηση και η ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο
8.Η οικονομική ενισχύση-ανάπτυξη του σχολείου με κάθε νόμιμο τρόπο
9.Η συμβολή στην συστηματική μετάδοση και οικειοποίησης τόσο της σύγχρονης γνώσης όσο και των πολιτιστικών στοιχείων που αποτελούν την πνευματική παράδοση της χώρας.
10.Η ανάπτυξη στενής και αποδοτικής συνεργασίας των γονέων μελών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς,τους μαθητές,την τοπική αυτοδιοικηση και τους άλλους φορείς της περιοχής

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου!!!

 Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Λίμνης Πλαστήρα προσκάλεσε  την κυρία Ξένια Γιαννάκη για την παρουσίαση του βιβλίου της Νεογέννητοι Γονείς.Η εκδήλωση-σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Kazarma  την Πέμπτη 10/2 και ώρα 18:00. Η είσοδος ειναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο είτε εχει είτε δεν έχει παιδιά. Ουσιαστικά η κυρία Γιαννάκη μας θυμίζει πως ειναι να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας,τον συντροφο μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας!
Σας περιμένουμε όλους εκει.

Τα ορεινά σχολεία δεν τα κλείνουν..(αυτό τους έλειπε)

Είχαμε επίσκεψη απο τους υπεύθυνους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οπου μας ανακοίνωσαν οτι το σχολείο μας στο Κρυονέρι της λίμνης Πλαστήρα οχι μόνο δεν θα κλείσει αλλα προστέθηκε και η ειδικότητα της Μουσικής στο ολοήμερο τμήμα!!!
Αύριο Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εχει Δ.Σ. οπου προσκαλέσαμε και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Μαλέτσικα Αθανάσιο για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν το σχολείο και την καθημερινότητα των παιδιών μας!!!Φυσικά ο Κύριος Αντιδήμαρχος αποδέχτηκε την προταση μας.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους ανοίγουν τα σχολεία!!

Καλή χρονιά γεμάτη υγεία , αγάπη και όρεξη για δημιουργία!!!
Τέρμα τα ψέματα ανοιξαν τα σχολεία και επιτέλους τα παιδιά θα μπούν σε πρόγραμμα!!!
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λίμνης Πλαστήρα θα συναντηθεί αυτες τις μέρες με τα μέλη του Δ.Σ. να συζητήσουμε τα θέματα που θα θέσουμε στον καινούργιο αντιδήμαρχο παιδείας αλλα και να κάνουμε υπολογισμό των εσόδων του συλλόγου μετα την πώληση των ημερολογίων.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που απέκτησε τα ημερολόγια του Συλλόγου μας και ετσι  μας βοηθάτε στην προσπάθεια μας να κάνουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας καλύτερη μεσα απο τα έργα μας !!!!

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Θεματικοί Αντιδήμαρχοι Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Ανακοινώθηκαν επίσημα χτές 31/12/2010 απο τον ίδιο τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Κο Τσιαντή Δημήτριο οι θεματικοί Αντιδήμαρχοι.
Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης,πολιτισμού,παιδείας και αθλητισμού ειναι ο Κύριος Μαλέτσικας Αθανάσιος οπου  1/1/2010 παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Μεσενικόλα.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αποχιονισμού ειναι ο Κύριος Τσιαμαντάς Στέφανος οπου  1/1/2010 παρευρέθηκε στη λειτουργία του Κρυονερίου.
Αντιδήμαρχος Έργων και ύδρευσης η Κυρία Κατερίνα Ζαρκάδα οπου  παρευρέθηκε στη κοπή πίτας του Μεσενικόλα
Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών ο κύριος Γώγουλος Γεώργιος.

Ευχόμαστε σε όλους καλή θητεία και πάνω απ'όλα δημιουργική.
Όσων αφορά το κομμάτι της Παιδείας και του αθλητισμού που ενδιαφέρει τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων θα συνεργαστούμε με τον Κύριο Μαλέτσικα Αθανάσιο.Ευχόμαστε στην πρώτη συνέλευση σχολικής επιτροπής να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα αυτονόητα αιτήματα-ζητήματα που αφορούν το σχολείο και την καθημερινότητα των παιδιών μας.