Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καλωσόρισμα!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πλαστήρα βρίσκεται στον ορεινό όγκο του  Νομού Καρδίτσας.Αυτο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σχολείο ειναι η μοναδικότητα του καθώς εξυπηρετεί τα παιδιά απο τα 14 χωριά του Δήμου Πλαστήρα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων αποτελείται από μια ομάδα γονέων που αναδείχτηκε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2010 (για μια διετή θητεία) οι οποίοι πιστεύουν στην εθελοντική προσφορά και καθημερινή ουσιαστική εργασία.
Σκοποί του συλλόγου  είναι:
1.Η μελέτη και η προβολή των προβλημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού και ο συντονισμός της δράσης των γονιών για την επιλυση τους.
2.Η εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας και η διάδοση της χρήσης αυτών.
3.Πλήρης εφαρμογή της δωρεάν παιδείας.
4.Η αύξηση των δαπανών για πλήρη κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης
5.Η προάσπιση της υγείας των παιδιών με εφαρμογή σύγχρονου θεσμου σχολικής υγιεινής.
6.Η συμπαράσταση των μαθητών για την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας τόσο μέσα όσο και έξω απο το σχολείο.
7.Η προώθηση και η ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο
8.Η οικονομική ενισχύση-ανάπτυξη του σχολείου με κάθε νόμιμο τρόπο
9.Η συμβολή στην συστηματική μετάδοση και οικειοποίησης τόσο της σύγχρονης γνώσης όσο και των πολιτιστικών στοιχείων που αποτελούν την πνευματική παράδοση της χώρας.
10.Η ανάπτυξη στενής και αποδοτικής συνεργασίας των γονέων μελών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς,τους μαθητές,την τοπική αυτοδιοικηση και τους άλλους φορείς της περιοχής.

Σε αυτό τον ιστότοπο θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. αποτελείται απο τους εξής:

Πρόεδρος :                Ελένη Πάλμου-Νικολαίδου 
Αντιπρόεδρος :          Γεώργιος Γάκης
Γεν.γραμματέας :     Φωτεινή Αλεξοπούλου-Παπαδάκη
Ταμίας :                     Ευαγγελία Χρηστάκη
Τακτικό Μέλος 1ο :  Δημήτρης Ακρίβος
Τακτικό Μέλος 2oΒαγγέλης Αλεξίου
Τακτικό  Μέλος 3ο : Μάριος Ζέμα

Με εκτίμηση
Πάλμου Ελένη

2 σχόλια:

  1. Καταρχάς συγχαρητήρια για το blog στο internet καθώς επίσης και για την δημιουργία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων λίμνης πλαστήρα. Πιστεύω πως η ενεργός συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους, συμβάλει στην θετική στάση των τελευταίων απέναντι στο σχολείο, αυξάνει τα κίνητρα για μάθηση και γενικά βελτιώνει την σχολική επίδοση των μαθητών. Οι γονείς που συνεργάζονται με το διδακτικό προσωπικό του σχολειού κατανοούν καλυτέρα τις δυσκολίες τις οποίες οι παιδαγωγοί αντιμετωπίζουν στο χώρο του σχολειού και ευαισθητοποιούνται ευκολότερα, προκειμένου να προσφέρουν την δική τους υποστήριξη στους διδάσκοντες. Από την άλλη πλευρά οι δάσκαλοι μέσω αυτής της συνεργασίας αποκτούν τελειότερη άποψη για την τοπική κοινωνία, στην οποία είναι ενταγμένο το σχολείο, κατανοώντας καλύτερα τόσο τους μαθητές τους όσο και τους γονείς. Επομένως από την συνεργασία των δυο αυτόν φορέων οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την πρόοδο των παιδιών τους ενώ παράλληλα μπορούν να συζητούν με τους παιδαγωγούς για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το παιδί και να προτείνουν από κοινού τις καταλληλότερες λύσεις.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ.
    << ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να εκπληρώσει τις προσδοκίες όλων των μαθητών
    με υπομονή, επιμονή και δύναμη να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες.
    Εύχομαι δύναμη για να ζήσετε, για να μάθετε, για να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας.
    Μόνο έτσι θα πιστέψετε ότι ο κόσμος είναι δικός σας και θα τον διεκδικήσετε.

    Και κάτι ακόμα…
    Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί σαν ο πιο πιστός φίλος κι αν το καλοσκεφτούμε πράγματι είναι έτσι. Δεν μας αρνείται ποτέ τη συντροφιά του και είναι πάντα πρόθυμο να μας ενημερώσει και να μας ψυχαγωγήσει.
    Το ίδιο ισχύει και για το παιδικό βιβλίο μέσα στο οποίο το παιδί βρίσκει τρόπους για να μάθει αλλά και να ψυχαγωγηθεί.
    Σαν όλους τους φίλους όμως, χρειάζεται κι αυτό σωστή επιλογή, επειδή οι επιδράσεις που ασκεί στο παιδί είναι μεγάλες. Φυσικά αυτό το έργο είναι αποκλειστικά ευθύνη των γονέων και όλων όσων ασχολούνται με τα παιδιά, αφού αυτά ούτε τις εμπειρίες έχουν, ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και την κρίση για να κάνουν σωστή επιλογή.

    Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο. Όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα του.
    Αγ. Αυγουστίνος

    Τέλος θα ήθελα να τονίσω και να υπενθυμίσω στους γονείς πως η εξοντωτική πίεση του κοινωνικοπολιτικού προσανατολισμού προς την κατεύθυνση των γονεϊκών απραγματοποίητων στόχων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ.
    << ΦΟΙΤΗΤΗΣ
    Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης-ΑΣΠΑΙΤΕ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας ειναι πολύτιμα...