Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Λαική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ανεβάζουμε φωτογραφίες απο τις πετυχημένες γιορτές του Δημοτικού Σχολείου μας  προς τιμήν των πεσόντων του '40,  φέτος ομως όλα εχουν αλλάξει, φέτος δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο και να μην το μοιραστώ μαζί σας το γεγονός οτι στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη λαική παρέλαση χωρίς την παρουσία "πολιτικών ηγετών.
Μια ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που τα Μ.Μ.Ε την αναφέρουν ως "μειοψηφία" (αλλα οσοι δούν τα βίντεο μόνο αυτο δεν καταλαβαίνουν) έλεγε υβριστικά συνθήματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Παπούλια με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή τόσο του προαναφερόμενου όσο και του υπουργού άμυνας κο Μπεγλίτη και να ακυρώσουν τη στρατιωτική παρέλαση....
Όταν ο αρχηγός του πολιτικού συστήματος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ίσταται απέναντι στο λαό, δεν γίνεται αποδεκτός από το λαό και αναγκάζεται για οποιονδήποτε λόγο να αποχωρήσει, τότε αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πάψει πλέον να υφίσταται. Έχει απλά καταρρεύσει. Δεν γίνεται να το εξηγήσουμε πιο απλά. Η τροπή σε φυγή, του ανωτάτου άρχοντος, του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας, του αρχηγού του κράτους, του εγγυητή του πολιτεύματος, έπειτα από σφοδρές λαϊκές αποδοκιμασίες, δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν μας να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συνέβη..
Ο λαός ομως δεν πτοείται,βαρέθηκε τις βιτρίνες και τα δήθεν και ετσι έφεδροι, σωματεία μακεδονομάχων και  πολιτικοί φορείς ξεκίνησαν λαϊκή παρέλαση καταχειροκροτούμενοι από τους συγκεντρωμένους. Οι στρατιωτικές δυνάμεις που επρόκειτο να παρελάσουν, έλαβαν διαταγή να επιστρέψουν στις μονάδες τους. Κατά τη συντεταγμένη αποχώρησή τους που έμοιαζε με παρέλαση, οι στρατιωτικές δυνάμεις καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κάποιοι λένε ήδη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω απο ολο αυτο και εμεις λέμε οτι οταν δεν μπορείς να πιστέψεις ή θέλεις να εχεις τα μάτια και τα αυτιά σου κλειστά  στα "θέλω" του λαού σου πιστεύεις οτι οι κινήσεις (του λαού), τα συνθήματα και η αγανάχτιση οφείλεται σε αντιπολίτευση. Ο εύκολος στόχος.Ε, λοιπον και εγώ που δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ  πολύ θα ήθελα να ήμουν στη συμπρωτεύουσα με τους αγανακτισμένους πολιτες και να λέω λαικά συνθήματα και αν υπήρχε και μια περιπτωση να εχει οργανωθεί τόσος λαός απο το ΣΥΡΙΖΑ τότε θα πάρει μεγάλο ποσοστό στις εκλογές και θα εχουν βοηθήσει ολα τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης σε αυτο!!
Φυσικά αναφερόμαστε μονο στη συμπρωτεύουσα και μονο στη σημερινή μέρα και αφήνουμε ασχολίαστο το τί έγινε στις 27/10 στη μαθητική παρέλαση ή σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ας καταλάβουν πλέον οι πολιτικοί αυτου του τόπου οτι ο λαός δεν αντέχει πια  τα αντιλαικά μέτρα , δεν αντέχει να χάνει τα δικαιώματα του τα κοινωνικά και τα εργασιακά για μια ιδέα που δεν υπάρχει , χωρίς όραμα, χωρίς να ξέρουμε πού βαδίζουμε, τί μας ξημερώνει? τί θα φάνε τα παιδιά μας αύριο?Δεν δόθηκε καμία λαική εντολή στον Πρωθυπουργό της χώρας για όλα αυτα τα μέτρα, δεν δόθηκε καμία εντολή απο τους δανειστές μας  στον Κο Βενιζέλο  για το άρθρο 37.
Βοηθείστε τον κόσμο να κάνει όνειρα ξανά, βοηθείστε τον κόσμο να ελπίζει πάλι σε κάτι υπαρκτό ,βοηθείστε τον να βάλει ξανά στόχους.Τί να την κάνεις μια χώρα καταθλιπτική, δεν εχει νόημα να την κυβερνάς ούτε να λέγεσαι πολιτικός ηγέτης της....
Μην ξεπουλάμε την Πατρίδα μας για το χρήμα...δεν ειναι μονο αυτο ,υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας!!



Σημείωση: Eιναι κρίμα που επιλέξαμε τέτοια μέρα για να δείξουμε πόσο αγανακτισμένοι είμαστε....ηταν ημέρα αφιερωμένη στους ήρωες αυτου του τόπου και οχι στους προδότες της ....αυτο σημαίνει ομως ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ...

Ελένη Νικολαίδου-Πάλμου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η χώρα χρειάζεται εναν Ιωάννη Καποδίστρια...

Σήμερα όσο ποτέ η χώρα μας ,οι Έλληνες έχουμε ανάγκη απο εναν Ιωάννη Καποδίστρια, έχουμε ανάγκη απο εναν πατριώτη, εναν ηγέτη,εναν οραματιστή.
Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας δυστυχώς βλέπει μονίμως αντιπολίτευση και κουκουλοφόρους.Κλειστά τα μάτια,κλειστά τα αυτιά, παντού εχθροί,πουθενά δεν βλέπουν τον καθημερινό πολίτη που πασχίζει να ταίσει τα παιδιά του,που πασχίζει να τα μάθει γράμματα, που πασχίζει να δεί λίγο "φώς" για να εχει μια ελπίδα για αύριο.Δεν εχουμε δικαίωμα στα όνειρα πιά.Ότι διεκδίκησαν οι προηγούμενες γενιές με ιδρώτα και αίμα τα διαλύσαμε σε μια στιγμή.Γενιές ανιστόριτες,γενιές αμόρφωτες,γενιές του φαίνεσθαι και του Εγώ...Εσύ?
Τίποτα δεν ειστε,απορώ γιατι σας επιτρέψαμε να πιστεύετε οτι ειστε τόσα πολλά....προσγειωθείτε επιτέλους και ανοίξτε τα μάτια σας....



Ο λέγων την αλήθεια δολοφονείται, οι λέγοντες τα ψέματα τί?

''...εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω,αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα,ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν''.Iωάννης Καποδίστριας (Πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας)
τραγική ειρωνεία:ο πρωθυπουργός τον επικαλέστηκε σήμερα,αλλά αυτά δεν του τα έγραψαν...

Ελπίζω αναγνώστη να εχεις καθαρό μυαλό, εδω γράφω την αποψη μου και τις ανησυχίες μου...

Να πούμε και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Κα Λούκα Κατσέλη που καταψήφισε το άρθρο 37 με αποτέλεσμα να διαγραφεί απο το άκρως δημοκρατικό και σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ....

Ελένη Νικολαίδου-Πάλμου

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Χάρτα σωτηρίας της πατρίδας απο την οικονομική υποτέλεια

Δεν θα μπορούσαμε ν΄αφήσουμε ασχολίαστες τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας και εχουν επηρεάσει ολες τις οικογένειες σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
Παρακάτω κάνω ανάρτηση μιας πρότασης απο τον Δημήτρη Πάλμο


Χάρτα σωτηρίας της Πατρίδας από την οικονομική υποτέλεια

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι : Οικονομία
  • Κατάργηση του δόγματος ανήκουμε εις την Δύση και οριστική παύση πληρωμών των χρεών μας στο διεθνές τοκογλυφικό δίκτυο.
  • Διαγραφή όλων των δανείων και επανεκκίνηση της οικονομίας
  • Δημιουργία δύο μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, ενός κρατικού και ενός ιδιωτικού.
  • Στρατηγική συμμαχία για οικονομική συνεργασία σε εμπόριο, τουρισμό, ενέργεια με Ρωσία και Κίνα.
  • Οικονομική ένωση και συνεργασία με Νοτιο-Ανατολικές Ευρωπαϊκές -Βαλκανικές χώρες για εξαγωγή του ενεργειακού πλεονάσματος.
  • Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα υπερτιμημένου έναντι της ισοτιμίας κλειδώματος με το euro, ώστε να επιστρέψουν άμεσα κεφάλαια από το εξωτερικό
  • Κατάργηση κυκλοφορίας χρηματικών νομισματικών μονάδων. Όλες οι συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα και φορολόγηση μία φορά στην πηγή της συναλλαγής
  • Θέσπιση ελαχίστου εισοδήματος που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες
  • Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των βουλευτών και αιρετών που αποκτήθηκαν από το 1990 και έπειτα, υπέρ κοινωνικής αξιοποίησης για την παιδεία, έρευνα και πολιτισμό.
  • Τρεις άξονες άμεσων επενδύσεων
  1. Αγροτική ανάπτυξη (Αυτάρκεια προϊόντων )
  2. Τουρισμός
  3. Ενέργεια
    Τα υπερκέρδη των Ναυτιλιακών μας εταιρειών θα χρηματοδοτήσουν την παραπάνω ανάπτυξη
  • Παραχώρηση του ορυκτού μας πλούτου σε Σκανδιναυούς και Ρώσους οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία, με αντάλλαγμα την ενεργειακή ανεξαρτησία για τα επόμενα 100 χρόνια και φόρος παρακράτησης υπέρ δημοσίου ανά μονάδα εξαγώγιμου προϊόντος
  • Παραχώρηση στους Κινέζους για τα επόμενα 30 χρόνια όλων των Αεροδρομίων, λιμανιών και σιδηροδρομικών δικτύων με αντάλλαγμα την ανάπτυξη του πιο σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου της Ευρώπης. Φορολόγιση σε κάθε διακινούμενη μονάδα προϊόντος υπέρ Ελληνικού Δημοσίου.
  • Ανάπτυξη των μεγαλύτερων ηλιακών και Αιολικών πάρκων της Ευρώπης και πώληση του ρεύματος σε γείτονες χώρες.

Μ΄αυτά τα απλά μέτρα λύνουμε το πρόβλημα του χρέους οριστικά, παράγουμε διαρκώς πλεονάσματα, εξαφανιζουμε την φοροδιαφυγή, γινόμαστε τοπική υπερδύναμη, επανακτούμε την Εθνική μας κυριαρχία.

Δημήτρης Πάλμος
Απόφοιτος Πολυτεχνείου Κρήτης
Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης.


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πάρτυ γενεθλίων στο σχολείο μας...

Με μεγάλη χαρά χτές 3/10  δέχτηκε ο Κος Παπουτσής Βασίλης(τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά) την πρόταση που ειχε απο την μητέρα του Λάμπρου Κίσσα,Βιβή Σταθοπούλου για να κάνει έκπληξη στο παιδί της για τα γενέθλια του.Η έκπληξη βέβαια ηταν για όλα τα παιδάκια!


Λάμπρο σου ευχόμαστε καλή πρόοδο και να εισαι πάντα χαρούμενος και υγιής!!

Ευχαριστούμε όλους τους δασκάλους που δέχτηκαν ν΄αλλάξουν  για λίγο τη ροή του μαθήματος!!