Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν και η ζωή συνεχίζεται...

Οι εκλογές τελείωσαν και όλοι οι συγχωριανοί ξαναμπήκαν στους παλιούς τους ρυθμούς.
Ο Σ.Γ&Κ δίνει τα συγχαρητήρια του στον Κύριο Τσιαντή Δημήτριο που εκλέχτηκε Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αλλα και στους συνυποψήφιους Κυριους Ελευθερίου,Κουτρουμάνο και Τουλιά.
Ευχόμαστε σε μια καλή συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση για ένα δημιουργικό μέλλον του τόπου μας και κατ'επέκταση των παιδιών μας.
 Εν τω μεταξύ για να μην ξεχνάμε και τα του Συλλόγου μας ξεκίνησε η προετοιμασία για την συλλεκτική έκδοση του ημερολογίου του σχολείου της Λίμνης Πλαστήρα για το έτος 2011.
 Αυτο που θα διαφοροποιήσει το ημερολόγιο αυτης της χρονιάς ειναι οτι κάθε μήνας θα έχει θέμα απο τα ίδια τα παιδιά απο ώρες διδασκαλίας , απο σχολικές τους εκδρομές και απο τα παιχνίδια των διαλειμμάτων.
Επίσης έπειτα απο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών αποφασίστηκε δύο μήνες του ημερολογίου να αφορούν μια ζωγραφιά απο την Α δημοτικού και μία φωτογραφία απο την Γ'Δ'Ε' και ΣΤ' τάξη του δημοτικού.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου.

Πάλμου-Νικολαίδου Ελένη


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση με τους υποψήφιους Δημάρχους Λίμνης Πλαστήρα

To Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα 2/11/10 στο χώρο του σχολείου συναντήθηκε με τους 3 υποψήφιους δημάρχους της Λίμνης Πλαστήρα Κύριους Κουτρουμάνο,Κο Ελευθερίου και Κύριο Τουλιά.
Με τη σειρά προσέλευσης θα αναφερθούμε πρώτα στα λεγόμενα του κυριου Κουτρουμάνου ο οποιος ανέφερε οτι : “Η προσπάθεια της νέας αρχής έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση. Προκειμένου να ειναι βιώσιμο το σχολείο πρέπει να δώσουμε έμφαση στον πρωτογενή,δευτερογενή και τριτογενή τομέα ετσι ωστε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή να εργαστει. Στοχεύουμε σε μια ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη μεταξύ των χωριών” και σε ότι αφορά το πρόγραμμα του σχολείου προτεινε 1.Ισάξια παιδεία με τα αστικά κέντρα 2.διάδοση παράδοσης πολιτισμού των παιδιών. Σε ότι αφορά τα αιτήματα-προτάσεις του σχολείου τάχθηκε υπέρ αναφέροντας οτι ειναι δίκαια και αυτονόητα.
Μαζί με τον Κύριο Κουτρουμάνο ήταν οι εξής υποψήφιοι Δημοτικοι Σύμβουλοι : 1.Αντωνάκης Γεώργιος (Δικηγόρος)
2.Τσιαμαντάς Δημήτριος
3.Μαντζάρας Αλέξανδρος
4.Πρίτσας Κωνσταντίνος
Ευχαριστούμε τον κύριο Κουτρουμάνο και τους υποψηφιους Δημοτικους συμβουλους για τον χρόνο τους και τους ευχόμαστε Καλά αποτελέσματα και καλή δύναμη στον αγώνα τους.

Ο κύριος Ελευθερίου μας εξέπληξε θετικά μόλις διαπιστώσαμε οτι πρόκειται για ενα νέο υποψήφιο δήμαρχο οπου ευελπιστούμε να ειναι μια δυνατή φωνή στα δημοτικά συμβούλια ανεξαρτήτου πολιτικής πεποίθησης.
Ο ίδιος ανέφερε οτι “ ειναι αυτονόητη η ανάπτυξη της περιοχής μέσα και απο το σχολείο και η αυριανή δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στη μοναδικότητα αυτου του σχολείου τοσο που θα μπορουσε να οριστεί ενας αντιδήμαρχος εκπαιδευσης και να ασχολείται μονο με την παιδεία”
Επίσης ανέφερε οτι πρέπει να δωθούν επαγγελματικά κίνητρα και να λειτουργήσει το σχολείο σαν πόλος έλξης για να επιστρέψει ο κόσμος στα χωριά μας.Τέλος τα αιτηματα-προτάσεις του συλλόγου φάνηκαν στον κύριο Ελευθερίου δίκαια και αυτονόητα και τον χαροποίησε που κάποιες απο τις προτάσεις δημιουργούν και θέσεις εργασίας.Τάχθηκε υπέρ μας λέγοντας οτι “χαμένος ειναι ο αγώνας που δεν γίνεται”
Μαζί με τον Κύριο Ελευθερίου ήταν οι εξής υποψήφιοι Δημοτικοι σύμβουλοι:
1.Τσουκαλάς Παντελής
2.Παπαθωμάς Αλέξανδρος
3.Παπακώστας Στέφανος
4.Κρικέλης Κωνσταντίνος
Το Δ.Σ. Του Συλλόγου εύχεται στον κύριο Ελευθερίου και στους υποψήφιους Δημοτικούς συμβουλους του Καλή επιτυχία και καλα αποτελέσματα.
Τέλος στη 10λεπτη συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Τουλιά ανέφερε οτι δεν ειναι επαγγελματίας πολιτικός και δεν θα έπρεπε καν να συζητιούνται τέτοιου είδους θέματα γιατι ειναι αυτονόητα και θα έπρεπε να ειχαν λυθεί αυτα τα ζητήματα.Θα ειναι δίπλα μας σε κάθε μας προσπαθεια.
Δυστυχώς ο χρόνος του ήταν περιορισμένος λόγω του αγώνα που ήθελε να δει με τον Παναθηναικό.(ειναι ενας αγώνας και αυτος βέβαια, οχι πολιτικός)!!!
Οι υποψήφιοι που ήταν μαζί του ειναι : 1.Νάνος Σεραφείμ,
2.Αντωνάκης Χρήστος
3.Σακελλαρίου Δημήτρης
Το Δ.Σ. Ευχεται και στον κύριο Τουλιά καλά αποτελέσματα.

Τα μέλη του Δ.Σ.  που παρευρέθησαν στη συνάντηση με τους υποψηφιους ηταν
Πάλμου Ελένη
Παπαδάκη Φωτεινή
Γάκης Γεώργιος
Κρικέλη Ευαγγελία
καθώς και οι γονείς Αμαλία Γάκη και Πάλμος Δημήτριος

Ευχαριστούμε τους υποψήφιους Δημάρχους Λίμνης Πλαστήρας και τους υποψηφιους Δημοτικους συμβουλους για το χρόνο που μας διέθεσαν και τους και ευχόμαστε Καλή επιτυχία και να είναι δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πλαστήρα Κο Τσιαντή Δημήτριο

Την Παρασκευή 29/10/2010 και ώρα 17:30μ.μ. το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πλαστήρα συναντήθηκε με τον κύριο Τσιαντή Δημήτριο υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Πλαστήρα  προκειμένου να αναπτύξει το πρόγραμμα ενίσχυσης των σχολικών δραστηριοτήτων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
  1.Παραχώρηση κοινοτικής αίθουσας για δημιουργία χώρου βιβλιοθήκης και χώρου ηλεκτρονικών υπολογιστών.
2.Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
3.Επιδότηση ιστοσελίδας σχολείου (ομάδες αλληλογραφίας με άλλα σχολεία,ανταλλαγή εκδρομών)
4.Εκχιονιστικό μηχάνημα και αλατιέρα άμεσα στην υπηρεσία του σχολείο.
5.Αντικατάσταση θρανίων και καρεκλων με συγχρονα.
6.Προσληψη μόνιμης καθαρίστριας ή ενίσχυση του μισθου της υπάρχουσας
7.Να πληρώνεται στην ώρα του ο οδηγός ταξί που μεταφέρει τα παιδιά.
8.Ειδικές κατασκευές για το φαγητό των παιδιών του ολοήμερου.
9.Επιδότηση-ενίσχυση του φαγητού των παιδιών τουλάχιστον 50%
10.Πουλμανάκι για τα παιδιά του Γυμνασιου.
11.Συχνές συνελεύσεις της σχολικής επιτροπής (για θεμάτα που αφορούν το σχολείο οπως σωστή αξιοποίηση του σχολικού προυπολογισμού)
12.Να ενισχύει ο δήμος τις εκδρομές σε άλλες πόλεις που έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Δ.Σ. ευχαριστούμε τον Κύριο Τσιαντή Δημήτριο για τον ειλικρινή διάλογο που ανέπτυξε με εμας για τα θέματα του σχολείου και για την πραγματική προσέγγιση τους. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε οτι υπήρξε δάσκαλος στο  σχολείο του Νεοχωρίου και  γνωρίζει τα προβλήματα ενος ορεινού 2θέσιου σχολείου αφου τα έχει βιώσει.
Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και δύναμη στον αγώνα του που πια εχει μπεί στην τελική ευθεία.

Πάλμου Ελένη

Καλωσόρισμα!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πλαστήρα βρίσκεται στον ορεινό όγκο του  Νομού Καρδίτσας.Αυτο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σχολείο ειναι η μοναδικότητα του καθώς εξυπηρετεί τα παιδιά απο τα 14 χωριά του Δήμου Πλαστήρα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων αποτελείται από μια ομάδα γονέων που αναδείχτηκε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2010 (για μια διετή θητεία) οι οποίοι πιστεύουν στην εθελοντική προσφορά και καθημερινή ουσιαστική εργασία.
Σκοποί του συλλόγου  είναι:
1.Η μελέτη και η προβολή των προβλημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού και ο συντονισμός της δράσης των γονιών για την επιλυση τους.
2.Η εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας και η διάδοση της χρήσης αυτών.
3.Πλήρης εφαρμογή της δωρεάν παιδείας.
4.Η αύξηση των δαπανών για πλήρη κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης
5.Η προάσπιση της υγείας των παιδιών με εφαρμογή σύγχρονου θεσμου σχολικής υγιεινής.
6.Η συμπαράσταση των μαθητών για την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας τόσο μέσα όσο και έξω απο το σχολείο.
7.Η προώθηση και η ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο
8.Η οικονομική ενισχύση-ανάπτυξη του σχολείου με κάθε νόμιμο τρόπο
9.Η συμβολή στην συστηματική μετάδοση και οικειοποίησης τόσο της σύγχρονης γνώσης όσο και των πολιτιστικών στοιχείων που αποτελούν την πνευματική παράδοση της χώρας.
10.Η ανάπτυξη στενής και αποδοτικής συνεργασίας των γονέων μελών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς,τους μαθητές,την τοπική αυτοδιοικηση και τους άλλους φορείς της περιοχής.

Σε αυτό τον ιστότοπο θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. αποτελείται απο τους εξής:

Πρόεδρος :                Ελένη Πάλμου-Νικολαίδου 
Αντιπρόεδρος :          Γεώργιος Γάκης
Γεν.γραμματέας :     Φωτεινή Αλεξοπούλου-Παπαδάκη
Ταμίας :                     Ευαγγελία Χρηστάκη
Τακτικό Μέλος 1ο :  Δημήτρης Ακρίβος
Τακτικό Μέλος 2oΒαγγέλης Αλεξίου
Τακτικό  Μέλος 3ο : Μάριος Ζέμα

Με εκτίμηση
Πάλμου Ελένη